Wat gun jij jezelf?

Een van de drijfveren om Variëtta te starten is dat ik meer vrijheid wil voor het indelen van mijn werkdagen en werkweek. Niet vast zitten in een vast stramien en standaard werktijden/dagen maar in kunnen delen hoe het mij en mijn gezin uitkomt.  En dat ik ook wat flexibeler ben in mijn werkdagen als het bijvoorbeeld prachtig weer is. Ik weet nog van de zomer van 2019 dat het prachtig weer was als ik op kantoor zat. En het met bakken uit de lucht kwam op mijn vrije dagen. En wat baalde ik daar dan van zeg!

Sinds januari ben ik hard aan het werk voor zowel mijn vaste baan als mijn bedrijf en maak ik heel veel uren. Soms wel teveel uren. Op zoek naar dat waar ik blij van word, mijn dienstenpakket, potentiële opdrachtgevers, zelfontwikkeling en online trainingen en cursussen, you name it en ik ben ermee bezig.

De laatste weken was het prachtig weer, maar echt heel veel ervan genieten kon ik niet. Ik was druk met werk en als ik al even de zon in kon was dat in combinatie met het uitlaten van de hond, lunchen of tijdens het lezen van een (zakelijk) boek. Tot grote irritatie van mijn man af en toe. “Ik dacht dat je meer van het mooie weer kon gaan genieten als je voor jezelf zou werken!?” kreeg ik te horen. En hij heeft gelijk, dat wil ik ook. Maar ik gun(de) het mezelf niet. Dacht dat ik alleen maar moest knallen, doorwerken etc.

De afgelopen weken maak ik bewuster de afweging door juist wel in het zonnetje te gaan zitten als Robert thuis is, even samen bijkletsen, genieten van elkaars gezelschap en het mooie weer. Ik gun het mezelf. En omdat ik mezelf dit af en toe gun, kan ik daarna weer vol energie aan de slag!

Hoe zit dat met jou? Wat gun jij jezelf? Blijf je doorknallen of gun je jezelf ook rust, ruimte en zonneschijn? Of heb jij werk in overvloed, ben je nooit klaar voor dat goede gesprek in de zon met jouw partner? That’s where I come in! Zijn er werkzaamheden waar ik je in ondersteunen? Neem gerust contact met me op om te sparren over jouw bedrijf!